Bölüm Başkanından

Elektrik-Elektronik Mühendisliği (EEM) hızla değişen yeni yüzyılın bir numaralı mesleği olduğundan, EEM programları bütün üniversite müfredatları arasında en dinamik ve en değişken olmak zorundadır. Doğuş Üniversitesi EEM Bölümünde (EEMB) öğretim bu kadar geniş bir yelpazenin ihtiyaçlarını karşılayacak ve öğrencilerinin ufuklarını genişletecek şekilde ayarlanmıştır. Dolayısıyla, EEMB’ den mezun olan genç mühendisler çok yönlü yetiştirildiklerinden değişen çevre koşullarına, yeni konulara ve yeni gelişmelere çok çabuk uyum sağlarlar.

Mezun olmak için gerekli olan 240 AKTS (Avrupa Kredi Transfer Sistemi) ders yükünün, yüzde 25’i Bolonya sürecine göre seçmeli dersler olmak zorundadır. Öğrenciler 3 adet Fen, 5 adet Bölüm, 2 adet Fakülte ve 2 adet Üniversite seçmeli dersi almalılardır.

EEMB Lisans programı 2 ana disiplinden oluşur: Elektrik ve Elektronik. Bu disiplinlerin ikisi de Bölümümüz için temel olduğundan, ikisine de eşdeğer önem verilmiştir. Bölüm ders müfredatımız bu doğrultuda Elektrik alanında 28 kredilik ve Elektronik alanında 28 kredilik dersler içermektedir. Bu disiplinlerin herhangi birinde uzmanlaşmak isteyen bir öğrenci, iki paketten istediğini seçebilir.

Bir mühendislik programının en önemli unsurlarından biri de el becerilerinin ve mesleki pratik yönlerin geliştirilmesidir. Bu amaçla Doğuş Üniversitesi EEMB'de de en az 22 kredilik laboratuvar ve 12 hafta staj yaptırılmaktadır.

Bölümümüzde öğretim ve araştırma konuları Mikroelektronik, Sinyal İşleme, Elektromanyetik ve Mikrodalga Teknikleri, Haberleşme Sistemleri, Bilgisayarlar ve Bilgisayar Ağları, Elektrik Makinaları ve Güç Sistemleri başlıkları altında yoğunlaşmıştır.

Mezun olduktan sonra

Üretim ve tasarım mühendisi, Araştırma ve geliştirme mühendisi, Saha, satış ve destek mühendisi, Teknik müdür ve genel müdür seviyesine kadar yönetici pozisyonları, yazılım ve sinyal işleme mühendisliği sektörlerinde, telefon ve GSM şirketleri, elektrik, elektronik, biyomedikal, otomotiv cihazları üreten sektörler, bankalar, finans şirketleri, bilişim teknolojileri şirketleri, Internet servis sağlayıcıları, proje-tasarım-yazılım şirketleri, ses/görüntü sistemleri üreticileri gibi kurumlarda çalışma imkanına sahip olacaksınız. Kendi şirketinizi kurabileceğinizi de unutmayın.

Doğuş Üniversitesi EEMB’ den mezun olduğunuz zaman evrensel bir mühendis olmak için gerekli bilgi ve donanıma sahip olacaksınız.

Doğuş Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü Başkanı olarak bölümümüze hoş geldiniz demekten mutluluk duyarım. Üniversitemiz ve bölümümüz tarihçesine yakından bir bakış başarılarımızı ve yirmi yılı aşkın tecrübemizi gözler önüne serecektir. En eski ve köklü vakıf üniversitelerinden birinin parçası olarak, deneyimli öğretim elemanlarımız, programlarımız ve laboratuvarlarımız ile EEMB istekli ve çalışkan öğrencilere dünya kalitesinde bir eğitim ve araştırma imkanı sunmaktadır. EEM alanında çalışan bütün mühendislere ilham kaynağı olacak önde gelen araştırmalar ve ciddi katkılar yapan genç mühendisler yetiştireceğimizden hiç kuşkumuz yoktur.

Web sayfamızı bilgi verici ve öğretici bulacağınızı ümit eder, herhangi bir konu hakkında bizimle irtibata geçmekten çekinmemenizi dileriz.

Bütün devreleriniz planladığınız gibi çalışsın.

 

Prof. Dr. Şahram MİNAYİ

Bölüm Başkanı