Tarih: 27 Mayıs 2019

Yeni Urap Raporunda Fizik Alanındaki Çalışmalarımızla Yerimizi Aldık

Doğuş Üniversitesi; Türk ve dünya üniversitelerinin akademik performanslarının derecelendirildiği URAP’ın (University Ranking by Academic Performance) sadece Türkiye özelindeki üniversitelere yönelik hazırladığı 26 Nisan 2019 tarihli raporunda da farkını gösterip birçok devlet ve vakıf üniversitesini arkasında bıraktı. Kar amacı gütmeden Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Enformatik Enstitüsü bünyesinde faaliyette bulunan URAP, paylaştığı yeni raporunda 105 farklı bilim alanını gözeterek üniversiteleri değerlendirdi. Buna göre fizik alanında yaptığı çalışmalar ile listeye dahil olan Doğuş Üniversitesi; dünya üniversiteleri akademik sıralamasına göre (ARWU) en iyi 1.000 üniversite değerlendirmesinde 201-300 aralığında yerini aldı. Yine aynı raporda yer alan USNEWS sıralamasında ise dünyanın en iyi 1.000 üniversitesi arasından 369. olarak listeye ismini yazdırdı.

Yükseköğretim kurumlarını akademik başarıları doğrultusunda değerlendirebilmek için bilimsel metotlar geliştirmek ve yapılan çalışmaların sonuçlarını kamuoyu ile paylaşma hedefiyle ilerleyen URAP, 26 Şubat 2019 tarihli raporunda ise Türk üniversitelerinin 2018 yılındaki dünya genel sıralamasındaki durumlarını değerlendirilmişti. Doğuş Üniversitesi ise açıklanan bu raporda tıp fakültesi bulunmayan İstanbul genelindeki üniversiteler içinde en iyi üçüncü vakıf Üniversitesi olarak yerini almıştı.